RegFoodFest: Co dovede sušený pampeliškový kořen

Káva z pampeliškového kořene, proč ne? Je natolik zajímavá a hlavně zdravá, že loni získala ocenění Regionální potravina. S výrobkem Jany Kolrusové se můžete seznámit u příležitosti cestovatelských veletrhů a gurmánského RegFoodFestu.

 

Naprosto čerstvou držitelkou ocenění Regionální potravina je Jana Kolrusová ze Starého Hradiště na Pardubicku. Se svými kolegyně se věnuje zdravé výživě a způsobu života. Na svět přivedly takzvanou pampeliškovou kávovinu Dandelion Root®. Právě za ni společnost Fit, zdraví, výživa ocenění získala.

Jejich pampelišková kávovina je pražený kořen a je připraven k opakovanému použití jedné dávky na 2-3 nálevy. Chuť a vůně pampeliškové kávoviny je podobná vůni a chuti kávy, avšak neobsahuje kofein. Výrobek je vyráběn výhradně ruční prací, tím získává svoji originalitu.

Unikátní nápoj a další zdravé výrobky můžete poznat na RegFoodFestu, který je součástí cestovatelských veletrhů Go a Regiontour, v pavilonu P brněnského výstaviště mezi 17. a 20. lednem.

 

Foto: SZIF